1981 Modern Mozgáscsoport: Tükör

Bemutató: 1981. október 16.
Helyszín: HVDSZ Jókai Művelődési Ház

A Budapesti Színjátszó Napok keretében (október 9-19.) lépett fel Angelus Iván etűdjével a Modern Mozgáscsoport.

“A Művészeti Hetek programjához tartoznak a Budapesti Amatőr Színjátszó Napok is október 9. és 19. között. Ünnepélyes megnyitója a Derkovits Ifjúsági Klubban zajlik le (…). Láthatja majd a napok programjában a közönség a Csepeli Ifjúsági Pantomimegyüttest, Modern Mozgás Csoport bemutatóját, s a Corpus Pantomimtársulatot.”
Kristóf Károly: Fellép a Malaja Bronnaja Színház is. A Budapesti Művészeti Hetek programja. Esti Hírlap, 1981.08.17., 26. évf./192. szám, 2. old.

“Az amatőr színjátszók fővárosi fesztiválját a budapesti színjátszó napokat az idén október 9. és 19. között öt helyszínen rendezik emg. A budapesti művészeti hetek keretében megtartandó rendezványsorozaton ezúttal 17 fővárosi és vidéki amatőr csoport – az Öregcsertői Hagyományőrző és a Milotai Cigányegyüttes – lép színpadra.”
Budapesti színjátszó napok. Magyar Hírlap, 1981.10.09., 14. évf./237. szám, 10. old.

“Az együtteseket tavasszal válogató bemutatkozáson jelölték ki, s az idén már nemcsak felnőttcsoportok, hanem gyermek-, diák- és pantomimegyüttesek, továbbá versmondók is színpadra lépnek a fesztiválon. Három-három gyermek- és diákcsoport október 17-én a Pinceszínházban, a mozgásszínházak október 16-án a HVDSZ Jókai Művelődési Központban, a versmondók (…) a fesztivált szervező Budapesti Művelődési Központban lépnek közönség elé; az előadások után vitákat rendeznek.”
Ma kezdődnek a budapesti színjátszó napok. Népszabadság, 1981.10.09., 39. évf./237. szám, 7. old.

“A Budapesti Színjátszó Napok tíznapos rendezvénysorozatában néhány tánc- és pantomimműsor is helyet kapott. Az amatőr együttesek őszi találkozóján fellépett (…) Angelusz Iván etűdjével a Modern Mozgáscsoport.”
Táncművészet, 1982.01.01., 7. évf./1. szám, 28. old.

“Örvendetes jelenség volt az idén, hogy új műfaj tűnt föl: a mozgásszínház. A most másodszor megrendezett nemzetközi mozgásszínházi találkozó kirobbanó sikere jelzi, megnőtt az érdeklődés eziránt a komplex forma iránt: ezeken a bemutatókon volt a legnagyobb közönség. Az egyes előadásokról – a már említett válogatási és színvonalkérdések miatt – nem kívánok elemzően szólni. Néhány előadást azonban – ha csak jelzésszerűen is – meg kell említenem: a “IV. tanulmány” csoportból Arisztophanesz madarait, a Modern Mozgáscsoport Tükörjét, a Pinceszínház Momójátékát meg a Kolinda együttes Passióját. Ha egy színjátszótalálkozón (amely versmondással, szcenikai kiállítással és előadássorozattal kibővítve átfogta a műfaj teljes spektrumát) négy kitűnő előadás van, akkor bizakodhatunk: minden gond, hiányosság, szellemi kényelmesség, színvonalsüllyedés ellenére van és továbbra is lesz amatőr színjátszás.”
Nánay István: Összegzésféle a budapesti színjátszó napokról. Népművelés, 1982.01.01., 29. évf./1. szám, 2-4. old.