1986 ÚT

A III. Budapesti Nyári Tánctanfolyam megnyitója

Bemutató: 1986. augusztus 3.
(tervezett dátum: július 27.)
Helyszín: a Petőfi Csarnok előtti út

A III. Budapesti Nyári Tánctanfolyam megnyitója a Petőfi Csarnok előtti útszakaszon volt, a közönség két oldalt foglalt helyet. A cím rövidítésként az “Új Tánc” kifejezésre is utal, mely a francia “danse nouvelle” fogalommal rokon. A nyári tánctanfolyamok keretében Új Tánc Versenyt, illetve Szemlét hirdetett a KMS, melyre szabadon bárki jelentkezhetett. A zsűri a tánctanfolyamon tanító tanárokból állt. A versenyek, illetve szemlék programját lásd az előadásoknál. Erről a megnyitó előadásról sajnos nem sok dokumentum maradt fent.

Előadó: Rhys Martin
Rendező: Angelus Iván

Tájékoztató levél az időpontváltozásról, 1986. július 22.

“Magyar és külföldi táncosok seregszemléjét rendezi meg augusztus 3-án a Petőfi Csarnok ÚT címmel. A szónak itt kettős jelentése van: az »új táncverseny« rövidítése, és azt is jelzi, hogy a verseny után profi és amatőr táncosok, egyének és csoportok elindulnak produkcióikkal, és a Városliget útjain mutatkoznak be.”
Egy nyáron át – tánc. Esti Hírlap, 1987.07.08.

“- Valódi, száz lépés hosszúságú útról van szó, a Petőfi Csarnok mellett. Ennek két oldalán helyezkednek el a nézők, közöttük haladnak el augusztus 3-án, vasárnap, este kilenckor a táncosok.
Milyen táncosok?
– A Kreatív Mozgás Stúdió harmadik budapesti nyári tánckurzusának résztvevői és az ugyanazon a napon este hatkor kezdődő versenyen induló táncosok. Eddig neveztek már francia, cseh, jugoszláv, lengyel és magyar csoportok és szólisták. Őket is láthatják az érdeklődők az Úton. Szeretnénk, ha általuk mindenki közvetlenül átélhetné mozgás és tér, zene és tér kapcsolatát.”
gsa: Hová vezet az Út? Magyar Hírlap, 1986.08.01., 19. évf./180. szám, 9. old.