Keresés

A Budapest Tánciskola Archívuma oldalain a következő módokon érdemes keresni:

A KERESÉS funkcióval (nagyító a jobb fölső sarokban) bármilyen szóra, kifejezésre kereshetsz. Ha pontos szókapcsolatra szeretnél keresni, tedd idézőjel közé. Kis és nagybetű között nem tesz különbséget a kereső. Ékezetes szavakat ékezet nélküli keresésre is megtalál.

A könnyebb áttekinthetőség végett pár adattípust listába szedtünk:

ÉVSZÁMOK: 1979-1992 között az egyes évszámokra kattintva elérhetők az adott évhez kapcsolódó bejegyzések.

NEVEK: A portálra beírt összes név ABC rendben elérhető. Egy névre kattintva az összes bejegyzés megjelenik, amiben a keresett név előfordul.

HELYEK: A portálra beírt összes helyszín ABC rendben elérhető. Egy helyszínre kattintva az összes bejegyzés megjelenik, amiben a keresett helyszín előfordul.

A KATEGÓRIÁK segítenek abban, hogy a tematikusan egymáshoz kapcsolódó bejegyzéseket megtaláld. Három kategóriában soroltuk a bejegyzéseket. Kettőnél további alkategóriákat is kialakítottunk:

ELŐADÁSOK
– Angelus Iván bemutatói
– Angelus Iván alkalmazott koreográfiái
– Angelus Iván előadóként
– Kálmán Ferenc előadóként
– Táncversenyek-táncszemlék
– Budapest Tánciskola előadásai
KURZUSOK
– Rendszeres órák
– Nyári tánctanfolyamok
– Téli tánctanfolyamok
KLUBÉLET

A kategóriák tartalmáról a részletes leírást lásd a Bemutatkozás oldalon.

Kombinált kereséshez (pl. 1986 és Szemző) javasoljuk a keresőbe való beírást idézőjelek nélkül.

A keresés csak a bejegyzések szövegében működik, a pdf vagy jpg fájlokban nem. Azonban a legfontosabb adatokat (évszám, nevek, helyek, előadások címe, foglalkozások megnevezése…) szövegként közöljük az egyes bejegyzésekben.

Ha csak mozgóképek között akarsz böngészni, a Budapest Tánciskola youtube csatornájának Archívum playlistjében találod a felvételeket.

Ha használat közben hibára, ellentmondásra, hiányosságra bukkansz, kérjük, írd meg egy emailben „Archívum” tárggyal a budapest.tanciskola.archivum@gmail.com címre!

Kutatóknak

További kérdéssel, offline kutatással kapcsolatban „Archívum” tárggyal a budapest.tanciskola.archivum@gmail.com címre küldött emailban lehet érdeklődni.

Péter Petra
Az archívum kezelője