1985 II. Budapesti Új Tánc Verseny

A verseny időpontja: július 20. 19:00
Helyszín: Petőfi Csarnok (Városliget)

Az Új Tánc Verseny rendezvények mindig a nyári tánctanfolyamokhoz kapcsolódtak. A nemzetközi zsűri tagjai a tanfolyamon tanító tanárok, valamint Fuchs Lívia tánctörténész és Angelus Iván, a versenyt meghirdető Kreatív Mozgás Stúdió egyik alapítója. A rendezvény célja az volt, hogy szakmai nyilvánosságot biztosítson a korszerű táncművészetet művelők számára.

A zsűri tagjai:
Bruce Taylor, Anne Dreyfus, Nagy József, Fuchs Lívia, Angelus Iván

Díjak:
Fődíj (4.000 Ft.-)
Közönségdíj (2.000 Ft.-)

Díjazottak:
Thierry Bae (közönségdíj és megosztott fődíj)
Rókás László (megosztott fődíj)
Richard Mouradian (a szóló kategória zsűri díja)

1985-II.-BP-új-tánc-verseny

A II. Budapesti Új Tánc Verseny szórólapja

II. Budapesti Új Tánc Verseny, Petőfi Csarnok, 1985.07.20., zsűri: Angelus Iván, Fuchs Lívia, Nagy József, Anne Dreyfus, Bruce Taylor, fellépők: Thierry Bae (közönségdíj és megosztott fődíj), Rókás László (megosztott fődíj), Richard Mouradian (szóló kat. Zsűri díja)

“A kezdő és haladó fokon szervezett tanfolyamokat műsoros programok kísérik: július 14-én, megnyitó előadás, majd júl. 20-án a II. Budapesti Új-Tánc Verseny, melyre újító szemléletű – egyaránt amatőr vagy hivatásos, magyar vagy külföldi – produkciókat várnak a szervezők. Érdeklődni levélben lehet a Kreatív Mozgás Stúdió címén.”
Táncművészet, 1985.05.01., 10. évf/5. szám, 34. old.

“A verseny csakugyan nem azt mutatta, hogy létezik hazai avantgarde (vagy ha létezik, akkor az nem itt jelent meg). A verseny célja egyébként nem is a versengés volt, hanem, hogy a legjobbakat kiemelje és bemutassa. A díjnak pedig az a célja, hogy valami kis anyagi támogatást nyújtson a tehetségesebb társulásoknak. Borzasztó sokat jelent ugyanis egy kis közös kassza! A két év tapasztalata alapján úgy látom, hogy a koreográfus versenyt nem ilyen formában érdemes folytatnunk. Inkább a rendezvény fórum jellegét kell hangsúlyozni, és nem díjat, hanem támogatást adni. Jövőre úgy tervezzük, hogy meghívunk csoportokat, de azért nyitott formában is meghirdetjük, hátha felbukkan egy eddig ismeretlen tehetség.”
Fuchs Lívia: A megújuló tánckultúráért, Táncművészet, 1985.11.01., 10.évf./11. szám, 12-15. old.