1987 IV. Budapesti Új Tánc Szemle

A szemle időpontja: 1987. augusztus 2. 20:00
Helyszín: Petőfi Csarnok (Városliget)

Három év Verseny után Szemlére változott a nyári tánctanfolyamokhoz kapcsolódó rendezvény. A nevezés hasonlóan nyitott, díjakat azonban más szakmai szervezetek is felajánlottak. A nemzetközi zsűri tagjai a tanfolyamon tanító tanárok, valamint Fuchs Lívia tánctörténész és Angelus Iván, a versenyt meghirdető Kreatív Mozgás Stúdió egyik alapítója. A rendezvény célja az volt, hogy szakmai nyilvánosságot biztosítson a korszerű táncművészetet művelők számára.

A zsűri tagjai:
Cheikh Tidiane, Bruce Taylor, Dick O’Swanborn, Angelus Iván, Fuchs Lívia (a többi vendégtanár nem ért oda a Szemlére)

Díjak:
Fődíj (4.000 Ft.-)
A Petőfi Csarnok díja a LEGJOBB MAGYAR PRODUKCIÓNAK (3.000 Ft.-)
Közönségdíj (2.000 Ft.-)
A Magyar Táncművészek Szövetségének díja a LEGJOBB MAGYAR TÁNCOSNAK (1.500 Ft.-)

Díjazottak:
Virág Csaba (közönségdíj), a zsűri nem adott ki fődíjat, sem táncos díjat

1987-IV.-új-tánc-szemle_szórólap

A IV. Budapesti Új Tánc Szemle szórólapja

A IV. Budapesti Új Tánc Szemle plakátja
IV. Budapesti Új Tánc Szemle, Petőfi Csarnok, 1987.08.02., résztvevők: Cheikh Tidiane, Angelus Iván

“Augusztus 2-án Nemzetközi Modern Táncversenyt rendeznek a Kreatív Mozgás Stúdióval közösen. A tácversenyen részt vehetnek azok a műkedvelők, akik rendelkeznek 10 perc időtartamú – eddig be nem mutatott – a modern táncszínház műfajába tartozó produkcióval.”
Ifjúsági Magazin, 1987.07.01., 23. évf./7. szám, 2. old.

“PETŐFI CSARNOK (…) 2-án (…) “Randevú” – IV. Budapesti Új Táncszemle: ARUP GHOSH (India), CHEIKH TIDIANE NIANE (Szenegál), házigazda: ANGELUS IVÁN (18 óra)”
Pesti Műsor, 1987.07.29., 36. évf./30. szám, 42. old.

“INDIEART EST lesz vasárnap, augusztus 2-án, a Petőfi Csarnokban. A 6 órakor kezdődő program első részében bárki vállalkozhaat fellépésre, a kortárs ráncművészet valamely ágának bemutatására. A második részben egy indiai és egy szenegáli művész lép fel. Házigazda: Angelus Iván.”
Esti Hírlap, 1987.07.31., 32. évf./178. szám, 2. old.

“Míg a Tánctanfolyam speciális mesterkurzusok segédletével a modern tánctechnikák színpompás tenyészetébe kalauzolja testedző növendékeit, addig a Szemle friss talentumok után kutatva, kezdő koreográfusok és előadók bemutatását szolgája. A hivatalos támogatásban nem részesülő magyar, illetve külföldi modern tánc és táncszínházi törekvések kapnak itt porondot. Vagyis jelentkezhet bárki, aki erre hajlandóságot érez, csak csusszanjon át az előzsűri rostáján, majd fizesse le a nevezési díjat és már bizonyíthat is a széles világ és a szűkebb szakma előtt. Hangsúlyozottan nem versenyről, hanem építő eszmecserékkel tarkított fórumról, találkozóról van szó, ahol a kiemelkedők ölébe díjak is potyog(hat)nak.”
Králl Csaba: A várkisasszony, a széktörő és a többiek. IV. Budapesti Új Tánc Szemle. Táncművészet, 1987.11.01., 12. évf./11. szám, 11-12. old.