1987 Alphaville: Red Rose

videoklip

Az 1982-ben alakult együttes Budapesten forgatta ezt a videoklipet.

Producer: Mihály György
Operatőr/rendező: Gulyás Buda
Operatőr: B. Marton Frigyes és Szabó Gábor
Koreográfia: Angelus Iván
Menedzser: Heinz-Gerd Lütticke
Gitár: Ricky Echolette
Zongora: Bernard Lloyd
Ének: Marian Gold

Alphaville: Red rose (videoklip), Budapest, 1987. február

“Az Alphaville sikerének – mint a popszakmában általában – jelentős tényezője egy-egy ötletesen megkomponált videoclip. Feltehetőleg a magyarországi népszerűség is szerepet játszott abban, hogy legújabb clipjüket Budapesten forgatták a Vörös Rózsa című számukhoz – magyar zenészek és filmesek közreműködésével”
Az Alphaville Budapesten. Vörös rózsa. Film Színház Muzsika, 1987.02.28., 31. évf./9. szám, 16-17. old.

“A play-back újra és újra ugyanonnan indul. Angelus Iván, a koreográfus, szinte rádől a szereplőkre, úgy mutatja, ő hogyan képzeli el…”
Stúdióban, szabadon. Itt járt az Alphaville. Képes 7, 1987.02.28., 2. évf./9. szám, 54. old.

“A koreográfus Angelus Iván. Most szinte csak ő dolgozik. Az első fél nap eredménye ugyanis pusztán annyi, hogy az eredeti koncepció összeomlott. Egy beállításban, egy hosszú snittel szerették volna fölvenni az ötperces számot, de bele kellett törődni, hogy ez nem megy. Bármilyen jó az ötlet, legalább hatnapi próbát igényelne. Huszonöt, egymást nem ismerő ember – köztük egy folyton száguldó énekes – valamint a kamerák mozgását iszonyú nehéz néhány órás próbával úgy összehangolni, hogy azért gyakran történjenek izgalmas dolgok is a képen. A nap felénél tehát újra kell kezdeni mindent. Elhatározzák, hogy sok jelenetből vágják majd össze a filmet. Ekkor következik Angelus Iván: e sok jelenetet a helyszínen ki kellett találnia, eljátszani, pillanatok alatt betanítani. Ő már “rég remek”, amikor a többiek még botladoznak a színpadon.”
Nagy N. Péter: Alphaville Fóton. Magyar Ifjúság (Pop Kor), 1987.06.26., 31. évf./26. szám, 31-33. old.