1985 Király Tamás: Baby’s Dreams

Helyszín: Petőfi Csarnok
Időpont: 1985.11.03. vasárnap 20:00

Narrátor: Kiss Tamás László
Zene: Gagarin együttes (Másik János és társai)
Este zárásaként zenél: Bárdos Deák Ágnes – Kis Erzsébet énekkettős; Kamondy Ágnes és zenekara

Király Tamás nemzetközi hírű divattervező 1985 és 1989 között négy ruhabemutatót tartott a Petőfi Csarnokban. Angelus Iván koreográfusként a Baby’s Dreams című bemutatóban közreműködött koreográfusként.

„DIVATBEMUTATÓ. „Baby Dream’s” címmel Király Tamás a New Art stúdió vezetőjének saját tervezésű modelljeiből rendeznek divatbemutatót a Gagarin együttes közreműködésével a Petőfi csarnokban vasárnap este 8 órától.”
Sajtparti a Capriban koncert az E-klubban. Esti Hírlap, 1985.10.31., 30. évf./256. szám, 12. old.

„A Petőfi Csarnokban este 8 órától Baby Dreams címmel Király Tamás a New Art stúdió vezetőjének saját tervezésű modelljeiből rendeznek divatbemutatót.”
Vasárnapi Hírek, 1985.11.03., 1. évf./44. szám, 8. old.

“Rózsaszín-szürke plakátok csalogatták az embereket november elején a Petőfi Csarnokba Király Tamás ruhabemutatójára. Ne dőljünk be a mindennapok divatirányzatainak, hanem költsük pénzűnket inkább eredeti dolgokra, öltözködjünk abból a kevésből jobban! — ajánlja a “ruhaszobrász”.”
Zétényi Zoltán: Nadrágot sálként, avagy alternatív divat. Magyar Ifjúság, 1985.12.06., 29. évf./49. szám, 30-31. old.

“A műsorsorozatot Király Ta­más divatbemutatója, az Ani­mal’s Dreams nyitotta. A Pető­fi Csarnokban látott trilógia, ami a Girl’s Dreams-szel in­dult, majd a Boy’s Dreams-szel folytatódott, itthon idén nyáron fejeződik majd be — de a mű­sor már készen áll, így Király ezt vitte ki Amszterdamba. Jellemző a holland főváros közön­ségére, hogy bár a Melkwegbe rendszerint koncertekre és disz­kóba járnak (persze, nem akármilyenre, hanem amelyen a B52’s és a Cure zenéje szól), különleges érdeklődést tanúsítot­tak a Kelet-Európából érkezett modellek iránt.”
Herskovits Iván Megmérettetés Hollandiában. Magyar Ifjúság, 1987.07.17., 31. évf., 29. szám, 30-31. old

„Amikor a Baby’s Dreams-t készítettem, akkor abból indultam ki, hogy miről álmodik egy lány. Arról, hogyha nagy lesz, akkor majd ő is felvehet olyan cipőket, ruhákat, mint az anyja. S ahogy a dal is folytatódik, majd “jön egy királyfi tán, hófehér paripán.” A bemutató egy pontján aztán mintegy illusztrációnak megjelent egy királyfi a lovon. A Boy’s Dreams, vagyis a fiúk álma úgy állt össze, hogy több mint száz fiútól kérdeztük meg, miről szokott álmodni. Közülük például nagyon sokan álmodtak ápolónővel. Így hát lett egy ápolónőjelmez is a műsorban.”
Hanthy Kinga: Faunok az utcán. A divatellenes divattervező. Magyar Nemzet Pályaszélen (melléklet), 1988.01.29., 51. évf./24. szám, 3. old.