1986 Király Tamás: Boy’s dreams

Király Tamás és vendégeinek divatbemutatója

Bemutató: 1986. július 6.
Helyszín: Petőfi Csarnok

Király Tamás nemzetközi hírű divattervező 1985 és 1989 között négy ruhabemutatót tartott a Petőfi Csarnokban. A Boy’s Dreams a második volt ezek közül. Angelus Iván koreográfusként az első, Baby’s Dreams című bemutatóban is közreműködött koreográfusként, de erről az 1985-ös eseményről semmilyen dokumentum nincs az archívumban. Koreográfusként Angelus instruálta a 70-80 főnyi amatőr modell térbeli mozgását.

Ruhaszobrász: Király Tamás
Koreográfus: Angelus Iván
Látványtervező: Bachman Gábor
Ének: Kecskés Kriszta
Zene: Ági és a fiúk, Balkántourist, Gagarin, Másik János, Kecskés Kriszta, Luna Orchestra, Zombi
Plakát: Paraszkay György

“A tervező tehát bátorítani akar, mint mondja “kiskanálból is lehet ruhát készíteni, ha valakinek ez esik jól”. Ehhez képest akár konzervatívnak is mondtató némely textilből készült viselet, a bemutató egésze azonban – a szfinx-modellek, kígyótestek és body-builderek – igazi attrakció, melyben másfélszáz közreműködő dolgozik, mozog, táncol, játszik Király Tamás és a koreográfus, Angelus Iván tervei szerint.”
Molnár Gabriella: Divatban nincs tilos. Királyék új ruhái. Mindannyian manökenek vagyunk… Esti Hírlap, 1986.07.05., 31. évf./156. szám, 2. old.

“A drótok, válltömések, fekete tüllanyagok, nyers színű horgolt terítők, tollseprűk, szétrongyolódott csipkeruha-költemények, cilinderek, fekete-ezüst pántok, szalagok, és biztosítótűk, biztosítótűk – a főszereplők. Boy’s Dreams: divat-happening a Petőfi Csarnokban.” 
Baló Júlia: Divatholmik a Petőfi Csarnokban. Film Színház Muzsika, 1986.07.26., 30. évf./30. szám, 16-17. old.

“Sajnos mindenki nem ismert mindenkit, hiszen több ezren lehettünk, de a nyaralók kivételével szinte a teljes fővárosi underground kivonult.”
TT.: Boy’s Dreams. Király Tamás avantgard estje a Petőfi Csarnokban. Magyar Ifjúság, 1986.08.01., 30. évf./31. szám, 32-33. old.

“Tisztelt Ifjúsági Magazin!
(…) Ezek után a tárgyra, levelem tárgyára térek. Tegnap (július 6-án) egy barátommal a Petőfi Csarnokban töltöttük az estét, ahol a plakátok szerint a Balkántourist, Ági és a fiúk, Zombi(e) és még egy pár együttes koncertje, s ezeken kívül Király Tamás divatbemutatója kapott pódiumot. Mi ketten sem az együttesekről, sem Király TAmásról semmit nem tudtunk, pusztán kíváncsiak voltunk. Úgy döntöttünk, bármilyen lesz, megnézzük.”
Csányi István: Kolosszális átverés. Ifjúsági Magazin, 1986.10.01., 22. évf./10. szám, 5-6. old.

“A műsorsorozatot Király Tamás divatbemutatója, az Animal’s Dreams nyitotta. A Petőfi Csarnokban látott trilógia, amely a Girl’s Dreams-szel indult, majd a Boy’s Dreams-szel folytatódott, itthon idén nyáron fejeződik majd be, de a műsor már készen áll – így Király ezt vitte ki Amszterdamba. Jellemző a holland főváros közönségére, hogy bár a Melkwegbe rendszerint koncertre és diszkóba járnak (persze, nem akármilyenre, hanem amelyen a B-52’s és a Cure zenéje szól), különleges érdeklődést tanúsítottak a Kelet-Európából érkezett modellek iránt.”
Herskovits Iván: Megmérettetés Hollandiában. Magyar Ifjúság, 1987.07.17., 31. évf./29. szám, 30-31. old.

“A hangszereknek lelkük van. Még az oly gyakran lélektelennek nevezett modern, elektronikus szerkentyűknek is. Aki nem hiszi, az még nem hallotta Másik János szintetizátorjátékát: magyar zenész szerintem még nem használta ki ilyen fantáziával a hangszerben rejlő lehetőségeket. Nem is annyira az Európa Kiadóban, mint például Király Tamás Boy’s Dreams című divatbemutatója alatt a Petőfi Csarnokban és főleg Angelus Iván Korom helyébe című önálló táncestjén a Lágymányosi Közösségi Házban; Európa Kiadós társakkal együtt létrehozott, alkalmazott zenék voltak ezek.”
Szőnyei Tamás: A műfajok egyenértékűek. Magyar Ifjúság, 1987.01.16., 31. évf./3. szám, 32-33. old.